TrainingVoorKatten

Training voor Katten

Gratis downloads

Training  =  Mentale stimulatie  =  Verrijking  =  Verbetering levenskwaliteit


Regelmatig hoor ik katteneigenaars zeggen β€œde kat wil zich niet laten kammen” of β€œde kat wil niet in de transportmand”. Herkenbaar? Bij goed gesocialiseerde katten zal vachtverzorging, nagels aanraken of vrijwillig in de transportmand gaan over het algemeen niet zoveel problemen met zich meebrengen want ze hebben de meeste van deze basisdingen als kitten geleerd. Maar niet elke kat heeft dezelfde goede start gehad. En zelfs al zijn ze algemeen goed gesocialiseerd, elke kat heeft zijn eigen karakter dat ook een rol speelt. Gelukkig kunnen we katten trainen!

 

Katten trainen kan dienen om hun leven te vergemakkelijken, om negatieve gevoelens zoals stress en angst te verminderen, om positieve gevoelens te versterken en dus eigenlijk trainen we katten om hun leven te verrijken. Training versterkt de band tussen kat en eigenaar, bange katjes worden meer zelfzeker en training heeft zelfs een positief effect op hun welzijn waardoor ze een verbeterde levenkwaliteit kunnen krijgen.

 

De meeste katten vinden training leuk, want er hangt altijd een beloning aan vast! Jonge katten zullen iets vlugger nieuwe dingen aanleren maar ook oudere katten kunnen nog leren, het duurt gewoon wat langer. Dus ga niet te snel, volg het tempo van de kat, beloon enkel gewenst gedrag en straf nooit!

 

Hieronder staan een aantal basistrainingen die gratis te downloaden zijn. Neem deze training als voorbeeld en vul zelf aan naargelang het karakter van jouw kat want jij als eigenaar kent jouw kat het best. Samen kunnen we werken aan stressreductie bij onze katten, dat is goed voor de kat, goed voor de eigenaar, maar zeker ook goed voor de professional zoals dierenarts of kattentrimster die straks met jouw katje wil werken.

 

Veel plezier!

MEOWdeluxe groetjes van Sylvie

GRATIS DOWNLOADS

Klik op de pijltjes van de documenten voor export en download

Check ook de MEOWdeluxe YouTube videos over vachtverzorging van de kat.

Af en toe worden deze bijgewerkt!