Covid19DIY

COVID-19

Quarantaine met katten

UW KAT IN EEN DRUKKE THUISOMGEVING


Veranderingen in de routine kunnen lastig zijn voor ons, en al zeker voor onze huisdieren! Nu we met zijn allen meer binnen blijven, wordt de thuisomgeving veel drukker. Het optimaliseren van de leefomgeving van de kat is essentieel voor een optimaal welzijn van de kat.


  • Optimaliseer alle basisbronnen en zorg zeker voor gemakkelijk toegankelijke kattenbakken, zet er gerust eentje bij op een veilige rustige plaats.


  • Zorg voor extra verrijking: omgeving (hoogtes – schuilplaatsen – krabplaatsen), voedsel (voerpuzzels – voerballen – snuffelmatten), geur (valeriaan, kattenkruid)


  • Probeer bestaande routines zoals voeder- & speeltijd, ochtend- & avondplanning zoveel mogelijk in stand te houden. Het grote verschil zit nu in de planning overdag want u bent thuis.


  • Als u moet thuiswerken, zoek dan een rustig plaatsje in huis waar de kat niet zoveel tijd spendeert. Ga eerst spelen met de kat voordat u begint te werken, zo heeft u meest kans dat u kan doorwerken. 


  • Zorg ervoor dat katten een plaats hebben om zich te verstoppen zodat ze aan de drukte kunnen ontsnappen. Plaats daar ook voldoende basisbronnen! Katten die schuilen laat men best even gerust. Dit is voor de kat belangrijk om haar stressniveau te kunnen verminderen.


  • Plan meer speelmomenten of start een training met uw kat. Maar voor katten die overmatig aandacht zoeken, probeer de kat af en toe te negeren want anders zal u volledig opgeëist worden! Krijgt u de kat absoluut niet van de schoot, geniet dan van de extra aandacht en profiteer van dit moment om de Happy Cats boeken van Felinova nog eens na te lezen en experimenteer in huis met wat je eventeel nog kan verbeteren.


  • Start de lente schoonmaak in de tuin. Zo leuk voor katjes die ook buiten kunnen. Fun gegarandeerd!

CLICKERTRAINING VOOR KATTEN


Nu u toch meer tijd heeft en de kat meer aandacht vraagt, kan u wel iets interactief toevoegen aan de dagplanning, nl het aanleren van clickertraining! Katten vinden dit superleuk, zijn geconcentreerd, leren iets nieuw en kunnen hun energie hierin kwijt. Meer weten over hoe je clickertraining kan aanleren, contacteer MEOWdeluxe voor een online consult.

CAT TV


Laat uw kat eens naar cat-tv kijken, de meeste katten vinden dit superleuk. Zorg er wel voor dat er altijd iets tastbaar naast de kat ligt zoals een valeriaanspeeltje, zo kan je eventuele frustratie vermijden omdat de kat de prooi niet kan grijpen.


TIPS & TRICKS VOOR VACHTVERZORGING THUIS


KWISPELTHERAPIE


METHONDJESMAAT


QUARANTAINE MET HONDEN

Check de websites van collega's hondengedragstherapeuten