Probleemgedrag

Probleem Gedrag

Coaching consult om inzicht te krijgen in het probleemgedrag van uw kat

Info

Gedragstherapie analyseert de reden achter het probleemgedrag, helpt u om het gedrag beter te begrijpen en geeft u middelen om het gedrag te veranderen. Probleemgedrag dat een uiting is van stress tast het welzijn van de kat aan, kan medische oorzaken/gevolgen hebben en kan daarom best zo snel mogelijk behandeld worden. Indien plassen in huis het probleemgedrag is, wordt er altijd eerst doorverwezen naar de dierenarts voor een volledig urine- en bloedonderzoek om een medische oorzaak uit te sluiten.


Soorten probleemgedrag

Agressie

Angst

Dwangmatig gedrag (overdreven likken of bijten)

Onzindelijkheid (plassen/ontlasten in huis, naast de kattenbak)

Overmatig aandachtzoekend gedrag

Krabben op ongewenste plaatsen

Pica (eten van niet eetbare objecten)

Sproeien

Stress

Traumatische ervaring

Verlatingsangst


Er wordt gewerkt met een vragenlijst en een consult. De vragenlijst wordt op voorhand naar u gemaild die u dan ingevuld terugstuurt. Na een grondige voorbereiding wordt er dan een afspraak gemaakt voor het thuisconsult zodat de kat in haar eigen omgeving kan geobserveerd worden. Het consult duurt ongeveer 1u30min. Tijdens dit consult worden alle aspecten van het probleemgedrag besproken en kan u vragen stellen. Na het consult kunt u altijd nog telefonisch of per mail extra vragen stellen. De nabegeleiding gedurende 2 maand hoort bij het consult en hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht. Indien een tweede huisbezoek nodig is wordt tijd en tarief op voorhand besproken.


Duur Consult

90 min


Tarief Consult

70 €


Locatie

Gedragsconsults vinden plaats in de woning van de katteneigenaar, dus in de leefomgeving van de kat.


Transport               

Voor consults aan huis wordt er  0.35€/km gerekend vanaf Lokeren  en wordt berekend via google maps. Voor verre afstanden kan de transportkost gedeeld worden indien er nog een reservatie in dezelfde zone is.