Catcoach ikspreeksiamees

De Siamees

Aanhankelijk, Emotioneel, Elegant, Exclusief, Extravert, Luidruchtig, Overgevoelig, Speels, Spraakzaam

 

Beau

Herkomst

De siamees is één van de oudste kattenrassen die we kennen en werd in de 18e eeuw geimporteerd naar europa vanuit Siam, het huidige Thailand.

 

Karakter

Het zijn echte babbelaars en gebruiken hun extreem luide stem maar al te graag om aandacht op te eisen. Ze zijn intelligent en nieuwsgierig en zullen je heel graag helpen met alles wat er in huis gebeurt. Siamezen zijn heel intens! Het zijn echte knuffelkatten die het liefst ganse dag op schoot doorbrengen of samen in bed liggen. Sommige siamezen zijn zo aanhankelijk dat ze hun baasje overal volgen en moeilijk alleen kunnen zijn. De siamees is ideaal gezelschap voor wie graag een nadrukkelijk aanwezige kat op prijs stelt.

 

Uiterlijk

De siamees is elegant, lang en slank gebouwd met een lange stevige neus, grote oren en opvallende amandelvormige blauwe ogen.

 

Vachtkleur

Alle Siamezen worden spierwit geboren, na enkele weken verkleurt de vacht en wordt gekenmerkt door gekleurde “points” op gezicht, oren, poten en staart. Enkele voorbeelden van kleuren: Sealpoint, Bluepoint, Chocolatepoint, Lilacpoint, Redpoint, Creampoint. Er bestaan ook verschillende soorten patronen, zoals de Tortiepoint (vlekkenpatroon) en de Tabbypoint (streepjespatroon). Het kan ong een jaar duren voordat de kleur zich volledig ontwikkeld heeft. Naarmate de siamees ouder wordt, wordt die ook donderker van kleur.

 

Vachtsoort

Korthaar. Dunne vacht. Bijna geen ondervacht!

Kort, fijn, dicht, zijdeachtig, glanzend, vlak aanliggend.

 

Vachtverzorging

Basisverzorging

 

Thuis

1 à 2 zachte borstelbeurten per week, met zeer zachte borstel of microvezeldoekje, nat zeemvel om vacht op te blinken

 

Professioneel

Nagels knippen, ogen & oren reinigen

Zachtjes borstelen

Af en toe wassen, aan de lucht laten drogen

Nat zeemvel om vacht op te blinken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De rasbeschrijving is algemeen en natuurlijk bestaan er uitzonderingen want elke kat is uniek! Omdat ik zelf ben opgegroeid met een siamees en een absolute voorliefde heb voor dit ras, zet ik dit ras en mijn eigen siamees Beau graag even in de kijker.